طريقة عمل الذرة المشوي طريقة عمل الذرة المشوي ، اشهر الاكلات المصرية
الذرة المشوى:
وهى سهلة جدا درة وبنشويها يا اما على الفحم يا ام اعلى النار بس لازم لو هتشويها على البوتجاز تمسكيها ممكن باللى بنطلع بيها الجاتوه وتحطيها على نار هاديه وتقلبى باستمرار وتقفى عليها مش تسيبيها على النار وتمشى
بس انا اعرف طريقة تانية :
نجيب اكواز الدرة ونقسمها اتنين ونحطها فى دماسة الفول ونحط عليها ميه وملح وكمون ونحطها على السخان" عين بوتجاز كهربائى" او على نار هادية جدا مع وضع الشياطة بنفس طريقة الفول المدمس وبعد ما تستوى اعصرى عليها لمون
بجد حلوة و فى الخليج بيعملو الذرة المسلوقة دى فى محلات بره كتير لكن مفصصه مش اكواز وبيعملوها بمذاقات كتير يعنى فى بالجبنة وفى باللمون وفى بالشطة
وكمان فى محلات تشيليز دايما بيقدموها مع الاكل " انصاف اكواز"