طريقة طبخ الارز المعمر طريقة طبخ الارز المعمر ، اشهر الاكلات المصرية
الارز المعمر
فهو ببساطة رز باللبن و القشطة بيتحط فى الفرن
تجيبى رز الكمية اللى تحبيها وضعفها لبن يعنى كوب الرز عليه كوبين لبن وتحطيهم مع بعض يعنى تنقعى الرز فى اللبن وبعدين تحطيه على النار حاجة بسيطة وبعدين تنقليه ضرورى لطاجن فخار ووممكن تزودى لبن تانى لو كان الرز مش متغطى لبن ومفيش فيه ملح خالص لانه بيبقى مسكر شوية لكن ممكن مستكة وحبهان لو تحبى وتحطى عليه ضرورى معلقة قشطة ومعلقة سمنة بلدى وتحطيهم فى الفرن لحد ما يستوى الرز ووشه يحمر
ويمكن الفراخ بتتعمل جنب الرز لان ملهاش علاقة رسمية بيه