المقادير :- 3 كوب دقيق
- 2 كوب لبن
- 4 بيضات
- كيس بيكنج بودر وكيس فانيليا
- 2 ملعقة كبيرة بودرة كاكاو
- قطع شيكولاتة صغيرة للتزيين
- كريم شانتيه
- فواكه للتزيين
الطريقة :شوفي بقة ركزي معايا أوي عشان ان شاء الله هتكلي أحلى كيكة شيكولاتة
- اول حاجة نضرب البيض بالمضرب لمدة 3 أو 4 دقايق
- نضيف السكر واللبن والفانيليا وتستمري في الضرب (المبرح
) لغاية ما السكر يدوب
- نضيف الدقيق وبودرة الكاكاو ونضربها جيدا مع الخليط
- ندهن صينية بالسمن ونضع الخليط وندخلها الفرن على 170 درجة
- اوعي تفتحي الفرن عليها الا لما تسخن يعني بعد حوالي 20 دقيقة
- بعد ما تبرد الكيكة نقسمها نصين عشان نكسيها بالكريم شانتيه ونضيف النصين لبعض تاني
- نحضر شيكولاتة دايبة ونكسي بيها الكيكة من الجوانب
- ممكن نزينها بأكتر من شكل باستخدام الفاكهة لكن أنا مش هقولك ازاي أنا عايزاكي تحطي لمستك انتى