منتدى دوجينو
طرق تجميد العجائن  44469110
منتدى دوجينو
طرق تجميد العجائن  44469110


أهلا وسهلا بك إلى منتدى دوجينو .أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.

الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
اخر المواضيع
!~ آخـر 10 مواضيع ~!
شارك اصدقائك شارك اصدقائك العاب اطفال - لعبة بناء المنزل
شارك اصدقائك شارك اصدقائك العاب بنات - لعبة بنات بتكنولوجيا جديدة
شارك اصدقائك شارك اصدقائك شات دلع الموصل
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 1069-مذكرة مراجعة قصة island homes للصف الخامس الابتدائى لغات ترم ثانى
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 1074-مذكرات مراجعة قصة no laughing matter للصف الخامس الابتدائى لغات ترم ثانى
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 1277-The Secret Garden worksheets للصف السادس الابتدائى لغات ترم ثانى
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 1047-مجموعة مذكرات way ahead للصف الثالث الابتدائى لغات ترم ثانى
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 1076-مذكرة مراجعة jumb aboard للصف الخامس الابتدائى لغات ترم ثانى
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 0393-مذكرة الأستاذ جمال عبد الرحيم فى مراجعة BIOLOGY للصف الأول الثانوى لغات ترم أول
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 0392-مذكرة مدرسة النزهة فى مراجعة Biology للصف الأول الثانوى لغات - ترم أول
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 0395-مراجعة شهر أكتوبر Biology للصف الأول الثانوى لغات
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 0394-مراجعة الفصل الثالث Biology للصف الأول الثانوى لغات
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 0390-Biology - Bilharzia للصف الأول الثانوى لغات
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 0391-Biology Booklet للصف الأول الثانوى لغات
شارك اصدقائك شارك اصدقائك 0402-مذكرة مراجعة نهائية فى الكيمياء للصف الأول الثانوى لغات
السبت نوفمبر 17, 2018 12:47 pm
السبت نوفمبر 03, 2018 4:08 am
الثلاثاء أغسطس 21, 2018 2:50 pm
السبت ديسمبر 23, 2017 1:26 am
الخميس ديسمبر 21, 2017 1:23 am
الأحد نوفمبر 27, 2016 10:02 pm
السبت نوفمبر 19, 2016 9:50 pm
السبت نوفمبر 19, 2016 8:39 pm
الأحد نوفمبر 13, 2016 5:13 pm
الأحد نوفمبر 13, 2016 5:07 pm
الأحد نوفمبر 13, 2016 5:04 pm
الأحد نوفمبر 13, 2016 5:00 pm
الأحد نوفمبر 13, 2016 4:56 pm
الأحد نوفمبر 13, 2016 4:46 pm
الأحد نوفمبر 13, 2016 4:40 pm
إضغط علي شارك اصدقائك اوشارك اصدقائك لمشاركة اصدقائك!


منتدى دوجينو  :: منتدى حواء وادم والبيت السعيد :: المطبخ :: التدبير المنزلى

شاطر
طرق تجميد العجائن  Emptyالثلاثاء أكتوبر 25, 2011 10:10 pm
المشاركة رقم:
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
Admin
الرتبه:
Admin
الصورة الرمزية

GeeGee

البيانات
كيف تعرفت على علينا كيف تعرفت على علينا : عن طريق صديق
الحصان
الدولة : مصر
طرق تجميد العجائن  Swimmi10
طرق تجميد العجائن  Counse10
انثى
طرق تجميد العجائن  Pi-Ca31
عدد المساهمات : 9413
العمر : 33
العقرب
طرق تجميد العجائن  166_im10
نقاط : 12722
تقييم العضو : 67
تاريخ الميلاد : 15/11/1990
تاريخ التسجيل : 03/10/2010
التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:

مُساهمةموضوع: طرق تجميد العجائن


طرق تجميد العجائن


<blockquote class="postcontent restore ">
اولا عجينة الشو
نشكل العجينة سواء بلح الشام او اكلير او بروفيترول
اذا كنتى عايزة تجمديهم نيين من غير ماتحمريهم او تدخليهم الفرن يعنى نيه
1- بعد ماتشكليهم رصصيه فى صاج او صينية ودخلى الصاج الفريزر لحد ما يجمد
2- شيليهم من الصاج وهما متجمدين ورصصيهم فى علبه بلاستيك
3- غطى العلبة بورقه ذبد ثم بالغطاء بتاع العلبه واحفظيه فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليه :-
الاكلير والبروفيترول رصصيهم فى الصينية المدهونة لحد ما يفك شوية من الثلج وبعدين دخليه الفرن متوسط الحرارة
لكن البلح الشام اتركيه يفك شويه من الثلج وبعدين حمريه عادى فى الزيت الغزير

اذا كنتى عايزة تجمديهم وهما مخبوزين
الاكلير والبروفيترول اخبزيهم بس ماتحشيهمش واتركيه يبرد
والبلح الشام حمريه بس متحطيلوش الشراب واتركيه يبرد
رصصيهم فى علبه بلاستيك وغطيهم وجمديهم فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليه :-
1- طلعيهم من الفريزر وخليه يفك شويه من الثلج
2- وبعدين حطيهم فى صاج او صينية ودخليهم فرن حار نوعا لاعاده تسخينه
3- بعد مايبرد يحشى بالكريمة او حسب الرغبة

تجميد الفطائر
عجينة الميل فى النيه
1- نشكل العجينة حسب الرغبه
2- ثم نضعها فى الصوانى المستديرة او المستطيله وندخلها الفريزر لحد ماتجمد
3- وبعدين نشيلها من الصينية وهى متجمدة ونلفها فى ورق ذبدة
4- ثم نضعها فى كيس بلاستيك او علبه وتحفظ فى الفريزر

طيب لما تيجى تستعمليها :-
رصصيهم فى الصينية المدهونة لحد ما يفك شوية من الثلج وبعدين دخليه فرن متوسط الحرارة

اما اذا كنتى عايزة تحفظيها وهى مخبوزة :-
بعد ماتتخبز وتتركيها تبرد رصصيهم فى علبه بلاستيك وغطيهم وجمديهم فى الفريزر

طيب لما تيجى تستعمليها :-
1- طلعيهم من الفريزر وخليه يفك شويه من الثلج
2- وبعدين حطيهم فى صاج او صينية ودخليهم فرن حار نوعا لاعاده تسخينه
3- بعد مايبرد يحشى بالكريمة او حسب الرغبة

تجميد الكعك
اولا الكعك الاسفنجى
يفضل تجيده مخبوزا لانه يفقد الهواء الذى ادخل فيه بخفق البيض ولا يعطى ناتجا جيدا وهو مجمد نىء
ثانيا الكعك الدسم
يمكن تجميده نىء ويبقى فى حالة جيدة

تجميد الكعك الدسم نيئا
1- بعد ماتعملى الكيكة ضعيها فى الصينية او القالب اللى انتى حتخبزيها فيه وتكون مدهونة ومرشوشة بالدقيق
2- دخليها زى ما هى الفريزر لحد ما يجمد سطحها
3- وبعدين ضعى الصينية فى كيس بلاستيك وااحفظيها فى الفريزر

طيب عند الاستعمال :-
1- طلعى الصينية او القالب من الفريزر واتركيها حوالى ساعه وكده حيكون التلج ساح نوعا ما
2- دخليها الفرن تستوى زى الكيك الطازج فى فرن متوسط الحرارة حتى ينضج

ملحوظة
الكيك المجمد بيكون اصغر حجما من الكيك المخبوز الطازج / وبيكون اقل نكهه من المخبوز الطازج

تجميد الكيك المخبوز
1- بعد ماتخبزى الكيك شيليه من القالب او الصينية واتركيه يبرد تماما
2- لفيه فى الفويل او ورق ذبده ثم فى كيس نايلون
3- ودخليه الفريزر يجمد

ملحوظة
يجب عدم تركه بضعه ايام قبل تجميده حتى لايفقد طزاجته وطعمه الجيد ونكهته
(يعنى ) متسبيهوش كذا يوم بره او بعد ما الاولاد رفضوا ياكلوه وتفكرى تجمديه بعد كده

طيب عند الاستعمال :-
1- ضعيه فى فرن حار نوعا لمدة 10 دقائق
2- ويترك مغلفا بورق الذبد او الفويل ليعطى ناتجا كالطازج

تجميد الكب كيك :-
يجمد الكب كيك نى يعنى بعد ماتعمليه وتحطيه فى القوالب بتاعته المدهونة او الورق المخصوص المدهون وتدخليهم الفريزر
ولما تيجى تستخدميه طلعيه ودخليه الفرن على طول للتسوية

التورتة الجاهزة (
لما بيجيلك ضيوف بيجبولك معاهم مثلا تورتة وهما جايين وانتى بتبقى عامله
حاجة حلوة فيتحتارى تعملى ايه بالتورتاية (طبعا دى عمرها ما بتحصل )

اذا كانت التورتاية عليها كريمة مخفوقه او كريم شانتى او فندان يفضل عدم
تجميدها علشان لما بيجى الثلج يسيح منها مبيكنش طعمها حلو لتفكك مكوناتها

لكن ا ذا كانت التورتاية عليها حلوى ااذبد او حلوى الشيكولاتة الجامدة
فممكن تجميدها بأننا نضعها فى علبه كبيرة بغطاء ونضعها فى الفريزر
واما نيجى ناكلها وعايزين نطلعها طلعيها من الفريزر وخليها زى ما هى فى العلبة علشان تفك على مهلها

مده تخزين التورتة الجاهزة اسبوع واحد بالكتير

الخبز من5-7 أيام فى التلاجة ولو فى الفريزر3 شهور

الكيك اللى عليه كريمة لو فى التلاجة من 2-3 يوم ولو فى الفريزر من اسبوع ل 3 اسابيع

البسكوتات فى العلبه بره شهر ولو فى علبة فى الفريزر من 2 - 3أشهر
</blockquote>




الموضوع الأصلي : طرق تجميد العجائن // المصدر : منتديات دوجينو // الكاتب: GeeGee


توقيع : GeeGee






طرق تجميد العجائن  Emptyالأربعاء أكتوبر 26, 2011 8:31 am
المشاركة رقم:
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
المشرف
الرتبه:
المشرف
الصورة الرمزية

المهندس

البيانات
كيف تعرفت على علينا كيف تعرفت على علينا : من منتدى آخر
الثعبان
طرق تجميد العجائن  Painti10
طرق تجميد العجائن  Engine10
ذكر
طرق تجميد العجائن  Pi-Ca2
عدد المساهمات : 2087
العمر : 47
الثور
طرق تجميد العجائن  160_im10
نقاط : 3061
تقييم العضو : 0
تاريخ الميلاد : 01/05/1977
تاريخ التسجيل : 12/10/2011
التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:

مُساهمةموضوع: رد: طرق تجميد العجائن


طرق تجميد العجائن


افاض قلمك بكل ماهو جدييييييد

وحضورك عندنا بالطبع يوم عييييد

وبكل ما تحطه اناملك انا به سعيييييد

الف شكر على احلى المواضيع

طرق تجميد العجائن  741670




الموضوع الأصلي : طرق تجميد العجائن // المصدر : منتديات دوجينو // الكاتب: المهندس


توقيع : المهندس










الــرد الســـريـع
..




الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 20 ( الأعضاء 3 والزوار 17)





مواضيع ذات صلة

طرق تجميد العجائن  Collapse_theadتعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة



Alexa Certified Traffic Ranking for http://www.dogeeno.com/
Add to GoogleAdd to MymsnAdd to My YahooAdd to PageflakesAdd to My netvibesAdd to My BloglinesAdd to Alesti RSS Reader Add to Elfadilgsm RSS Submit
Webutation